Etichete

, , , , , ,

Un suflet de licean…

MP3

Te descurci cam greu, să recunoaştem. Nimic nu se compară, când ai atâţia colegi şi atâtia profesori, care te evaluează în moduri diferite.

Profesoara de istorie sigur vrea mai mult, proful de fizică doreşte dăruire faţă de materia lui. Doamna de chimie, cu un suflet mare, te îndrumă pe calea sigură a chimiei organice, iar profu’ de sport te încântă cu mişcările lui ritmate.

Dar sigur îţi displac, te şimţi mic şi nedreptăţit şi te tot întrebi dacă învăţământul e făcut chiar pentru elevi normali, pentru oameni normali sau pentru asiatici. 😀    

Back to reality… Învăţământul din zilele de azi(cel puţin la noi în tară) e cu totul şi cu totul inutil.  Ce să zic de învătământ când şi profesorii îşi dau un interes egal cu al nostru(fară supărare).

Eu, şi sunt sigură că şi mulţi alţi liceeni nu au încă idee cu ce se mănâncă viaţa, ce-o să ajungă „când se vor face mari”. Toate materile, cu măşti încremenite, nu trădează nici un sentiment. Toate aceste fecioare de piatră ne chinuie zilnic, şi nu prin faptul că învătăm ci prin faptul că ne răspund la întrebări: „Ce facultate să urmez?” „Ce talente am eu, talente care mă vor ajuta în cariere?” „Practic, la ce sunt bun?”

N-am putea să înlăturăm ceaţa asta în care se află Romania la ora actuală privind educaţia, să dorim să întelegem exact ce ne va ajuta să pornim cu succes mai departe în viată.

Mesaj: Vă rog din tot sufletul să nu vă mai jucaţi cu noi :), avem şi noi minte, ştim că ne pierdem în detalii inutile, fară a şti adevarul. Aşa că în loc să mă bucur de anii adolescenţei o să-mi pun veşnică întrebare: „CE O SĂ AJUNG CÂND O SĂ MĂ FAC MARE?”

Ajutor

Anunțuri