Etichete

, , ,

O poveste frumoasă îţi încălzeşte sufletul, ţi-l umple de bucurie.  O poveste prost scrisă te lasă cu un gust amar, una neterminată te dezamăgeşte, alta îţi pune semne de întrebare. Câte sentimente poate stârni o simplă poveste… 🙂

A mea ce-ţi transmite?

Erau despărţiţi de o prăpastie. Oraşele se mândreau, fiecare, de pe partea ei, zâmbindu-şi trufaşe, ambele părând inabordabile.                                   The Big Hole, despărţea de mulţi ani oraşele Saos şi Aniro. Micii locuitori păreau neputincioşi, în faţa tragediei ce le curma mereu fericirea. Orice pod construit, peste noapte se destrăma, muntele depărtându-şi versanţii, puţin cate puţin. Aşa cum o samânţă dă ţarina în lături pentru a răsări, aşa şi muntele a răscolit măruntaiele pământului, a despicat satul Akosa, în două parţi: Saos şi Aniro. Familii, prieteni,iubiţi, au fost despărţiţi, jumătate din inima lor, rămânând pe cealaltă parte.

Cu timpul, cuprinşi de dor şi nevoia de comunicare cu proprile rude, locuitorii şi-au construit un aparat simplu de telegrame. Astfel baloane colorate zburau veşnic pe cer, baloane cu heliu, de care erau legate scrisori. Scrisori, de care la rândul lor atârnau speranţe.
Astă seară, felinarele din Saos, împrăştiau o lumină difuză peste cealaltă jumătate de Akos. Blândă lumina punea într-un cerc luminos două torsuri. Două feţe ce-şi zâmbesc neclar din cauza distanţei. Dar prin scris se cunosc, se iubesc, îşi doresc să împingă muntele la loc şi să se întâlnească la jumatate. Ea face cu mână, trimite un balon verde, coboară privirea, iar mintea ei cugetă.
Se întâlnesc de un an, acelaşi loc, aceaşi margine de stâncă, prăfuită şi gloduroasă, încinsă de soarele de vară. El măsoară distanţa, scrutează orizontul, tinând mâna deasupra ochilor. Are o idee, ce-i va aduce împreună,
dar e prea periculoasă, n-o poate pune în pericol. Aşa-i, nu-i poate risca viaţa, ce-i atât de scumpă pentru El. „N-o pot lasa să faca asta, o voi face eu”. O va face el, şi măcar va muri încercând, decât să nu fi încercat deloc.

Trei zile i-au luat să lipească un balon mare, să-l facă suficient de puternic pentru a susţine un corp de om. şi-a legat strâns funii în jurul corpului, a încercat să scape de teama ce-l hăituia ca un animal înfometat, nereuşind s-o alunge. În timpul asta şi ea părea mai reţinută, părea că se gândeşte la ceva, parcă nu mai zâmbea aşa, iar corpul ei, acum liniştit, nu se mai agita ca mai înainte.
În acea seară, cu stele atât de lucitoare şi lună ascunsă, a pornit lent spre jumatatea inimii lui. Vântul adia uşor, iar nerăbdarea lui creştea invers proporţional cu calmitatea vântului. Se temea… „Ascult din când în când pârâitul frânghiilor.
Cu fiecare centimetru legăturile devin mai slabe, iar inima mea se face cât un purice. Atât mi-a fost. Am încercat măcar. Sigur mă va uraî pentru lipsa mea inexlicabilă de mâine seară. Suspendat în aer, ridic ochii pentru a întâlni alţi ochii. Blânzi, calzi, plini de lacrimi. Era Ea. Era legată de balonul ei. Acelaşi gânduri ” Eram copleşit de simultaneitatea acţiunilor noastre, aceaşi seară ne-a adus amândurora aceleaşi idei. Pornind amândoi cu câte un balon, ne-am întâlnit la jumătate. Nu ştiam încotro să ne îndreptăm, am rămas câteva momente buimaciţi, prinşi între două carapace.
„Pluteam în mijloc, pentru amândoi, cealaltă parte era străină, inima dorind parcă să se întoarcă înapoi.”
Gândurile ne-au fost tulburate de trosnituri groaznice ce se aud din ce în ce mai tare, iar nori de praf scaldă munţii şi oraşele, versanţii începând să se apropie ameninţător. Înghit totul în cale, cât pe ce să-i prindă şi pe ei. „Am suflat cu toată puterea, parcă să ne spargem plamânii.Suflul nostru a înălţat balonul, atât cât să nu fim stiviţi de stânci. Imediat picioarele noastre au atins pământul Akosa. Stăteam în graniţă şi parcă nu ne venea a crede minunea înfăptuită chiar sub noi.
Poate acum muntele s-a înduioşat de dragostea noastră, dar oare se va mai rupe vreodată? Oare? Daca da, vom fi prinşi amândoi pe aceaşi parte…”.

Baloane inaltate spre cerTogether

Încercare parţial reuşită de trimitere a scrisorilor. 🙂 http://www.top1.ro/Prazlea/esecuri-lansare-de-baloane.html

Sursa foto: 1, 2

Anunțuri