Etichete

, , ,

Tot timpul m-a uimit caracterul uman. Cred ca este o sursa inepuizabila de cercetare, poate cu arie mult mai mare decat stiinta. Dupa parerea mea niste lucruri foarte importante pe care orice om ar trebui sa le dezvolte sunt: curiozitatea si ambitia. Fara curiozitate si fara dorinta de cunoastere, probabil am sta acum la gura pesterii invartind frenetic un un bat. 🙂 Nu glumesc.

Insa ignoranta este cel mai mare dusman al nostru din toate timpurile. Unii dintre noi cand vom fi dispusi sa renuntam la ignoranta poate vom ajunge oameni importanti, integrati intr-o societate aparte.  Pentru ca ma tot gandesc la ignoranti, se spune ca oamenii ignoranti sunt in mare parte saraci, persoane care n-au acces la nici o cale de culturalizare, dar eu si daca si voi credeti asta, se pare ca se inselam amarnic. Acum am mai crescut, dar in perioada ma frageda a vietii mele ma bazam foarte mult pe acesta teorei. Insa in zilele acestea cati oameni putrezi de bogati, care nu dau doi bani pe decenta, moralitate si carte, exista? As pune foarte multi.

Ex: Un barbat cu o avere impresionabila ce si-a cumparat de curand un Audi A8, fara ca macar sa stie sau sa-si puna intrebari cand a aparut prima masina, de cat timp se chinuie omenirea sa faca planurile unei masini, totul pana in prezent, cand fundul sau bogat si ignorant se lafaie in scaunul unei astfel de masini. Nici macar nu stie cate tipuri de motoare exista. La ce bun oricum?

Oamenii sunt atat de ignoranti

Ex: O domnisoara „imbracata in roz” care isi aplica in nestire tot soiul de smarcuri pe fata, fara a cunoastea compozitia acestora si faptul ca isi pune in pericol propriul chip.
Alte exemple nu mai sunt necesare, deoarece ati prins ideea. 🙂 Chiar daca am evoluat si clar se vedea acest lucru, mare parte a oamenilor sunt total nepasatori. In trecut macar aveam o scuza, saracia, religia si aceea atat de rigida, dictatura… Ar cam fi timpul sa nu mai cautam scuze jalnice, si cu ajutorul calitatilor, banilor(repet pentru ca nu neaparat cine are bani are si calitati) sa gasim moduri  de a nu ne mai irosi.

Sursa foto: 1,2,3

Reclame