Etichete

, , , , ,

Cu totii am auzit de da Vinci, deci nu ma voi mai obosi sa fac o incursiune despre viata si originile sale. Sau poate una extrem de rapida….

In primul rand a fost cunoscut ca pictor si sculptor. In al doilea ca arhitect si om de stiinta. Era cunoscut de oamenii vremurilor sale ca un liber ganditor, nesupus bisericii ci doar executand celebrele sale panze cu tematice biblice doar spre a-si intretine comfortul personal. Deasemenea extrem de putinul respect pe care il adresa bisericii se observa din opera sa. In cadrul acesteia sunt ascunse  simboluri putin religioase ci mai mult pagane si batjocoritoare.

Printre ele se numara si „Madonna dintre stanci”, realizata de doua ori, deoarece prima pictura era considera profana. In prima mana ingerului era pozitionata intr-un mod ostentativ deasupra capului lui Ioan Botezatorul.

Prima varianta                                               A doua varianta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O alta, foarte bine cunoscuta opera, este „Mona Lisa”.  „Gioconda” a ridicat multe semne de intrebare referitoare la simbolurile secrete ce pare a le detine.

Acum ramane doar o intrebare… Leonardo da Vinci este doar un ironic, un cinic, un sarcastic si a vrut sa ne perpeleasca pe jar degeaba, sau intradevar doreste sa ne transmita ceva? Va las sa ganditi si voi…

Reclame